Utolérte egymást  és összekoccant két szerelvény hétfő reggel az M2-es metró vonalának Pillangó utcai megállójában.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a balesetben többen megsérültek, jelenleg a fővárosi tűzoltók dolgoznak a helyszínen. A Velvet információja szerint öt utast látnak el a mentők (a TV2 szerint tíz ember sérült meg). Kerestük az Országos Mentőszolgálatot, amint válaszolnak, posztunkat frissítjük. Válaszukban azt írták, hogy a balesetben kilencen sérültek meg.

Öt mentőegységet riasztottunk a balesethez, kilenc sérültet szállítottak kórházba, akik zúzódásokat, végtagsérüléseket szenvedtek, a helyszíni vizsgálat alapján egyikük sem volt életveszélyes állapotban. Az esetleges töréseket a röntgenvizsgálat állapíthatja meg. A sérülteket helyszíni ellátás után a Péterfy Sándor utcai Kórházba (OBSI) és a Honvédkórházba szállítottuk.

A BKK a Facebookon azt írja, hogy a baleset miatt a metró helyett az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között pótlóbusz járnak és, hogy az utasok készüljenek a káoszra.

A Kerepesi úton a Pillangó utcánál sávlezárásra készüljenek, a befelé vezető oldalon az Örs vezér terétől csak lépésben lehet előrejutni a Hungária körútig.  Nehéz átjutni a Hungária körút–Kerepesi út csomóponton minden irányból. A közúti torlódás miatt a pótlóbuszok megnövekedett menetidővel közlekednek.

Friss: A police.hu azt írja, hogy a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást, vasúti közlekedés veszélyeztetésének gyanúja miatt.

Ha ott volt a balesetnél, kérjük, írjon nekünk a velvet@mail. velvet.hu e-mail címre!