Hét év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte kedden a Tatabányai Törvényszék azt a nőt aki 2003-ban otthon megszülte, megfojtotta, majd egy szatyorban egy bokros területen kidobta újszülött kisfiát. Az akkor 26 éves nő a 6. gyerekét ölte meg, a gyilkosság utáni években pedig még háromnak adott életet. Az anyát 12 évvel később, tavaly decemberben fogták el és vették őrizetbe.

A nő mindvégig titkolta terhességét, és mivel nem is hízott sokat, ismerősei sem vették észre, hogy megint gyereket vár. 2003. október 13-án éjjel az asszony arra ébredt, hogy vérzik, és már a tolófájásai is megindultak. Férje külföldön dolgozott, de a szomszéd szobában alvó gyerekei sem ébredtek fel vajúdására.

Az anya a szülés után egy lepedővel körülbelül 20 percig magához szorította a csecsemőt úgy hogy, légzőnyílásait leszorította és megfojtotta a gyermeket. Ezután egy körömvágó ollóval elvágta a köldökzsinórt, és egy műanyag ruhacsipesszel elkötötte. Majd lepedőbe és egy nejlon szatyorba csavarta a gyermek holttestét.

– közölte a Tatabányai Törvényszék.

Miután megszabadult a csecsemő holttestétől, hazament és eltakarította a nyomokat. Másnap szemétszedők fedezték fel a halott kisfiút, akiről a boncolás kiderítette, hogy egészségesen jött világra, de a rendőrök egy év után sem találták meg a gyilkos anyát, ezért 2004. februárjában felfüggesztették a nyomozást.

Az ORFK Bűnügyi Főosztálya tavaly novemberben vette át az ügyet és az alapos „értékelő-elemző munkának″ köszönhetően eljutottak a nőhöz, aki kihallgatásán mindent bevallott.

Az ítélet nem jogerős, a védő és az ügyész is három nap gondolkodási időt kért.