Gázoló csaj bíróság 3

Mégsem mehet haza a sofőr, aki bekokainozva gázolt halálra egy férfit Zuglóban

2016.12.14. 13:51

Megint előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 25 éves nőt, aki november 7-én bedrogozva gázolt halálra egy idős férfit Zuglóban, majd megállás nélkül elhajtott. 

A nőt első fokon november 10-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, de kétmillió forint óvadék fejében lakhelyelhagyási tilalom alá helyzete volna. A döntés ellen a Fővárosi Főügyészség fellebbezett, a másodfokon eljáró bíróság pedig helybenhagyta azt. 

A bíróság december 10-én viszont megszüntette a nő előzetes letartóztatását és házi őrizetbe helyezte, a döntés ellen azonban a Fővárosi Főügyészség ismét fellebbezett.

Kiderült ugyanis, hogy a 25 éves nő idén áprilisban is bódult állapotban vezetett, és a rendőrök akkor kábítószert is találtak nála.

A 24.hu szerint a másodfokon eljáró bíróság a nőt most megint előzetes letartóztatásba helyezte. A döntésről kérdeztük a Fővárosi Törvényszéket, ahol későbbre ígértek tájékoztatást. Póta Péter, szóvivő a Velvetnek azt mondta, hogy

tekintettel arra, hogy a gyanúsított idén tavasszal is bódult állapotban vezetett a másodfokon eljáró bíróság szerint a szökés, elrejtőzés mellett fennáll a bűnismétlés veszélye is fennáll, ezért döntött az előzetes letartóztatás elrendelése mellett.

A 25 éves sofőrt a rendőrök a novemberi baleset után egy szépségszalonban fogták el, ahol éppen műszempillát csináltatott magának. Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével gyanúsítják.