Kártérítési előleget fizet az M3-ason történt balesetben érintett családoknak a debreceni Grand Tours utazási iroda. – adott ki közleményt az iroda a Facebook-oldalán. Az M3-as autópályán szombaton este egy ütközést próbált elkerülni a sofőr a 133-as kilométerkő közelében, amikor megcsúszott és felborult. A balesetben kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött, ezek között magyar, román és ukrán is volt. Négyen meghaltak és tizenkilencen megsérültek. 

Az iroda közleménye szerint a buszon utazók úgy emlékeznek, hogy a baleset kivédhetetlen volt, mivel egy előzésből visszatérő kocsi az úton megpördült és beléjük csapódott. 

A több évtizedes gyakorlattal rendelkező autóbuszvezető megkísérelte az ütközést elkerülni, de a manőverben az autóbusz felborult. 

Annak ellenére, hogy időbe telik a baleset felelőseinek megállapítása, az utazási iroda félmillió forint kártérítési előleget fizet az érintett családoknak. Az összeget a felelősség megállapítása után elszámolják majd a károkozó felelősségbiztosításának terhére. 

A teljes közlemény itt olvasható:

Négyre emelkedett az áldozatok száma

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató-főorvosa megerősítette: két középkorú nőt életveszélyes állapotban vittek a kórházukba. Mindkettőjüket megoperálták, azonban az egyik betegnek voltak más kísérő betegségei is, ő vasárnap éjjel elhunyt. 

A balesetben hárman a helyszínen életüket vesztették, tizenkilenc embert vittek a miskolci kórházba. Többségük könnyebb sérülést szenvedett. A busz a bécsi adventi vásárról szállította haza az utasokat, összesen nyolcvanegyen utaztak rajta.