A Velvet információja szerint Cegléd és Ceglédbercel között, a Budai úttal párhuzamosan hétfő este egymásba csúszott két vonat.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Velvetnek azt mondta, hogy az egyik, utasokat szállító szerelvény meghibásodott, ezért egy másikkal próbálták betolni, amikor az egyik vonat megrándult és a másikba csúszott.

Az első információk szerint két vasutas könnyebben megsérült, de a szakemberek még most járják végig a másik szerelvényt és nézik végig az utasokat. A mentésben a ceglédi tűzoltók is segítenek, a MÁV pedig már egy mentesítő szerelvényt is elindított.

Kerestük a MÁV sajtóosztályát is, amint elérjük őket, posztunkat frissítjük. Lőcsei Virág, a MÁV szóvivője azt mondta, hogy egyelőre információkat gyűjt, későbbre ígért tájékoztatást.

A police.hu azt írja, hogy a baleset Cegléd külterületén, a Külső-budai úton a Farkasdűlői átjárónál történt és több személy megsérült, az átjárót a rendőrség lezárta.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a mentők három embert szállítanak kórházba. Egy férfi súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett, valószínűleg eltört a karja. Egy másik férfi és egy nő könnyebben sérült meg.

Urbán Attila, a Mávinform sajtóügyeletese azt írta, hogy egy Ceglédre tartó személyvonat mozdonya elromlott. Egyeztetés után a mögötte közlekedő Rétköz InterCity megpróbálta betolni a városba az üzemképtelen szerelvényt, a lendületadást követően azonban a személyvonat ismeretlen okból befékezett, és az InterCity alacsony sebességgel ráütközött.

A helyszínelés idejére lezárták az egyik vágányt Ceglédbercel és Cegléd között. A Budapest-Cegléd-Debrecen-Nyíregyháza vonalon 50-100 perccel hosszabb lehet a menetidő - olvasható a Mávinform közleményében.