Ha betartja a sebességet, akkor is elüti a gyerekeket, így nem emelnek vádat az ellen a 35 éves nő ellen, aki 2015 júniusában egy kereszteződésben sodort el egy 12 éves kislányt és annak 9 éves húgát Balatonfüreden, értesült a Velvet.

A nagyobb gyerek az ütközés következtében csaknem 20 métert repült, testvérét a mentők a helyszínen még újraélesztették, de két nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe. A sofőr ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

A testvérek biciklivel akartak átkelni a Noszlopy út és a Völgyi út kereszteződésében, de a szemtanúk és az igazságügyi műszaki szakvélemény szerint

a gyerekek az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” közúti közlekedési táblánál nem álltak meg, a Noszlopy utcára pedig körültekintés nélkül hajtottak ki közvetlenül egymás után anélkül, hogy elsőbbséget adtak volna az autónak,

 válaszolták kérdésünkre a Veszprém Megyei Főügyészségen.

A szakvélemény szerint a lányok 8-10 km/órás sebességgel kanyarodtak ki, amikor a Honda 48-53 km/óra sebességgel elsodorta a gyerekeket azon az úton, ahol egyébként 40 km/órás sebességkorlátozás él. Az ügyészség szerint a sofőr azzal, hogy túllépte a megengedett sebességet szabályt ugyan sértett, de a szakértő szerint akkor is elütötte volna a gyerekeket, ha normál tempóban halad.

A gyanúsított KRESZ szabályszegése (a sebességkorlátozás túllépése) nem állt összefüggésben a halálos eredménnyel, ezért terhére a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége nem volt megállapítható,

így az ügyészség a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.

Bár a határozat ellen a gyerekek édesanyja panasszal élt, a Veszprém Megyei Főügyészség azt elutasította.

A baleset után a gázoló nő SMS-ben azt írta a lányok szüleinek, hogy szüntelen imádkozik a gyerekekért, különösen az életveszélyben fekvő kislányért. Az elhunyt 9 éves gyerek szerveit a család transzplantációra ajánlotta fel.