Nem akarta anyagilag támogatni, ezért támadt rá 19 éves gyilkosa a cibakházi plébánosra. A fiú álmában rontott az idős tiszteletesre, először megütötte, majd késsel többször megszúrta, ezután a pap holttestét a pincébe lökte. A Szegedi Ítélőtábla emberölés miatt  jogerősen 21 év fegyházra ítélte a férfit január 11-én, szerdán.

A tettes elsőfokon sem kapott kapott enyhe büntetést, a Szolnoki Törvényszék tavaly áprilisban 18 év fegyházra ítélte. A másodfokú tanács azonban súlyosbított: aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva, korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölésben és más bűncselekményekben mondták ki bűnösnek. 

A gyilkosság után azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy az idős áldozat ismerte gyilkosát, aki ki is rabolta és még az egyházmegye autóját is elvitte. A vádirat szerint az akkor 19 éves fiú egy barátjával többször járt a cibakházi plébánián és a tiszteletes kétszer még szállást is adott a fiúnak. 

A fiatalember eldöntötte hogy tanulni akar, a plébános pedig ehhez anyagi segítséget ígért W. Renátónak. Csakhogy a fiúnak nem sikerült beiratkoznia a tiszafüredi iskolába, ezért az idős tiszteletes közölte vele, hogy felejtse el a pénzt. Vitatkozni kezdtek a fiú pedig mérgében meg is ütötte a papot, aki elzavarta a plébániáról. A fiú fél óra múlva mégis visszament a plébániára és látta, hogy a tiszteletes már az ágyában alszik. Felébresztette és újra kérdőre vonta amiatt, hogy a korábbi ígérete ellenére se, akarja támogatni.

Többször megütötte, majd fojtogatni kezdte végül egy késsel 14 szúrással megölte a plébánost.

Többször megütötte, majd fojtogatni kezdte végül egy késsel 14 szúrással megölte a plébánost. A gyilkosság után a férfi az egész plébániában pénz után kutatott, de csak áldozata használt autójának a kulcsát találta meg. A kocsival Budapestre ment, de a XIII. kerületben karambolozott. A rendőrök a Népligetben igazoltatták, majd előállították, és Szolnokra szállították, ahol a megyei főkapitányságon kihallgatták. Végül itt ismerte be, hogy megölte az idős plébánost.