A rendőrség kedden egy szűkszavú közleményben közölte, hogy január 11-én elfogtak egy gönyűi 36 éves férfit, aki 14 évvel ezelőtt ölhetett meg egy 22 éves nőt Győrben, Sashegypusztán.

Éppen 14 évvel ezelőtt, 2003. szeptember 12-én ölték meg Tompa Esztert, akinek a holttestét másnap reggel hét óra körül találta meg egy kutyáját sétáltató nő a város másik felén, a Mosoni-Duna töltésén.

A Velvetnek több forrása is megerősítette, hogy az elfogott férfit gyanúsítják a fiatal pincérnő megölésével.

Kovács Lajos, nyugalmazott rendőrezredest, mint a döglött aktákkal foglalkozó nyomozót annak idején külön kérték, hogy tegyen meg mindent az ügy felderítése érdekében.

Kovács a Velvetnek ma azt mondta, hogy a rendőrök annak idején DNS-mintát is rögzítettek, így ha valóban ez a férfi ölt, az könnyen bizonyítható lesz. Az akkori törvényi szabályozás szerint nem évült el a bűncselekmény, de mivel azóta többször is újrakezdték a nyomozást, az egyébként is megszakítaná az elévülési időt. 

Tompa Eszter a Kalapos étteremben dolgozott, de azokban a napokban szabadságon volt. Biciklivel vitte az ebédet Győrben élő nagymamájának, amikor egy autó megállt mellette. 

A bicikliző nőt a szemtanúk szerint egy öreg, bordó színű Volkswagen Passatba kényszerítette be egy férfi, akiről akkor fantomkép is készült, a rendőrség pedig kétmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

Az igazságügyi orvosszakértő még akkor megállapította, hogy a nő alig két órával az elrablása után már halott volt. Támadója először brutálisan összeverte, majd a nyakát szorongatta, végül egy bálazsinórral megfojtotta.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön tart sajtótájékoztatót. A férfi előzetes letartóztatásáról pedig pénteken dönt a bíróság.