Nem sikerült észrevétlenül rejtegetniük a tolvajoknak Zeuszt, a szegedi díszállat-kereskedésből ellopott párduckaméleont. A tettesek öt napig egy fűtetlen garázsban tartották letakarva. Szerencsére azóta visszakerült a tulajdonosaihoz, és úgy tűnik, kiheverte a kalandot. 

Az egyéves párduckaméleont január 13-án, pénteken lopták el a Trópus Díszállat-kereskedésből. Sajnos a tulajdonosoknak volt oka aggódni érte, a melegebb klímához szokott állatot ugyanis nagyon megviseli a hideg. Ha nem megfelelő körülmények között tartják, akkor elpusztul. 

Napokig egy fűtetlen garázsban tartották

A tettes egy garázsba vitte Zeuszt, ahol egy kisebb terráriumban tartotta.

A garázst és az üvegládát is lámpákkal fűteni kellett volna

ahhoz, hogy a párduckaméleon komfortosan érezze magát, legalábbis ne fagyjon meg. Szerencsére még éppen időben felismerték a kamerafelvételen a két embert. 

A bűncselekményt megörökítő felvételeket nagyon sokan megosztották, és végül ez vezetett eredményre. A panelházak aljában, a garázs szomszédságában, az egyik boltos figyelt fel a nőre és férfira, és azonnal telefonált az üzletbe. Ők riadóztatták a rendőrséget, akik meg is találták az ellopott kaméleont, és sértetlen állapotban vitték vissza a kereskedésbe.

Azt egyelőre nem tudni pontosan, miért éppen Zeuszt szemelték ki. Elképzelhető, hogy előbb-utóbb el akarták adni. Annak ellenére, hogy a felvételeken ketten szerepelnek, a rendőrség egyedül a 44 éves H. Sándornét gyanúsítja lopás vétségével. Az asszonyt őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását. 

Zeusz újra élénk színekben feszít

Az üzlet munkatársa lapunknak elmondta, hogy az egyéves hím egészen jól tűrte a kalandot és a hideget is. Úgy tűnik nem lett semmi baja. 

Az elején még fakó, zöldes színe volt, ami azt jelenti a kaméleonnál, hogy stresszes és nem érzi jól magát. Azóta viszont már visszanyerte a rikító narancs-pirosas színét. 

Azt is megtudtuk, hogy a hasonló eseteket megelőzve Zeuszt már számzáras lakattal lezárt terráriumban őrzik a kereskedésben.