Hajnali háromig megállás nélkül dolgozott az a magyar orvosi stáb, amelyik január 21-én érkezett meg Veronába, ahol január 20-án, nem sokkal  éjfél előtt egy magyar gimnazistákat szállító busz szenvedett halálos balesetet.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta az M1 vasárnap reggeli híradójában, hogy az elmúlt 24 órában  meglátogatták a kórházban fekvő sérülteket és egy olyan utaslistát készítettek, amelyen minden információt próbáltak feltüntetni. Ez azonban nagyon nehéz volt, mert a halálos áldozatok azonosítása még mindig folyamatban van, a könnyebb sérülteket pedig folyamatosan hallgatja ki az olasz rendőrség.

A szóvivő azt is elmondta, hogy jelenleg hat súlyos sérültről tudnak, akik közül

ketten még mindig életveszélyes állapotban vannak. Ha sikerül is megmenteni az életüket, még hetekig  nem hagyhatják el az olasz kórházat.

A másik négy sérültet viszont akár még ma hazahozhatják, de erre a hatóságoknak is rá kell bólintaniuk.

Közben a Corriere della Sera, a legnagyobb  olasz napilap interjút közölt az egyik, súlyos égési sérüléseket szenvedő magyarral, aki elmondta, hogy az autóbusz Milánó térségében megállt egy rövid pihenőre, talán ekkor váltották egymást a sofőrök, de erről egyelőre nincs pontos információ.

A férfi szerint a háromsávos autópálya jól ki volt világítva, és nem volt nagy a forgalom, a busz utasai közül néhányan aludtak, többségük azonban fenn volt, a baleset hirtelen történt és a tűz a busz elejében ütött ki, írja az MTI.

A veronai buszbalesetben 16-an meghaltak és 26-an megsérültek. A halálos áldozatok között van egy siófoki diák és édesanyja, egy dunakeszi futsalos, az FTC egyik jégkorongosa és a fiú húga is. Apjuk, aki a csoport egyik kísérőtanára volt, túlélte a balesetet.

Hétfőre nemzeti gyásznapot rendeltek el.