Négy embert akart megöletni, de háromszor is rossz bérgyilkost bízott meg a feladattal az a 74 éves budapesti ügyvéd, akit emberölés előkészületének bűntette és sikkasztás bűntette miatt három és fél év börtönbüntetésre ítélt első fokon a Fővárosi Törvényszék január 24-én, kedden. Az ügyészség súlyosbításért, S. Sándor és ügyvédje pedig felmentésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

A két éve előzetes letartóztatásban ülő nyugdíjas tegnap óta mégis szabad, büntetéséből ugyanis alig négy hónap maradt vissza, a bíró szerint éppen ezért kicsi az esélye annak, hogy a jogerős ítéletig megszökne. Pedig eddig mindig akkor akart kiiktatni valakit, miután szabadlábra került.

A budapesti férfi 2010 márciusában, még ügyvédként került kapcsolatba egy családdal, akiknek a jogi segítség mellett egy kis kölcsönt is adott. Csakhogy adósai a pénzt nem tudták visszafizetni, és a tartozás fedezetét jelentő józsefvárosi lakásból sem költöztek ki, amit egyébként S. Sándor élettársa 12 éves lányának szánt. Az ügyvéd ezért 2014 szeptemberében úgy döntött, hogy

elraboltatja, megöleti és egy XXI. kerületi építkezésen bebetonoztatja a háromtagú családot.

A feladattal - az akkor már csak volt - élettársa épülő családi házának egyik építő munkását bízta meg, aki látszólag vállalta a küldetést, és ki is ásott a telken egy gödröt, de végül inkább felnyomta a rendőröknél az ügyvédet. A munkás a tárgyaláson is azt vallotta, hogy azért vette komolyan S. Sándort, mert a férfi

annyira fanatikusan beszélt az egészről.

S. Sándor négy hónapra került előzetes letartóztatásba, de fellebbezés után kiengedték és az eljárás alatt szabadlábon védekezhetett.

Csakhogy amíg előzetesben ült, volt élettársa összejött egy másik férfival, ezért az ügyvéd elhatározta, hogy a nő új barátját is kiiktatja. Kapóra jött, hogy takarítónője és egyben albérlője pont a két frissen szabadult testvérének keresett munkát, az ügyvéd pedig egy kecskeméti cukrászdában vázolta a két férfinek, miért is járna fejenként másfél millió forint. Az idősebb fivér szerint

olyan higgadtan beszélt az egészről, hogy már akkor azt gondolták, tuti nem normális. Miközben elmagyarázta, hogyan és kiket kéne hatástalanítani, nyugodtan iszogatta a kávéját.

A testvéreknek a terv szerint először a nő 12 éves kislányát kellett volna elrabolniuk, majd a gyerek anyját, és a házukban élő idős szomszéd asszonyt is „hatástalanítani″ kellett volna. De nem megölni.

A volt élettárs új barátját egy kicsit pedig meg is kellett volna kínozniuk, végül ahhoz a gödörhöz szállítaniuk, amibe korábban a háromtagú családot ásta volna el és betonozta volna be. A testvérek három nap gondolkodási időt kértek és kaptak arra, hogy kitalálják, vállalják-e a megbízást. Visszahívás helyett viszont inkább ők is rendőrégre mentek, nővérüket pedig eltiltották az ügyvédtől.

S. Sándor verziója szerint viszont szó sem volt „holmi kiiktatásokról″. A tárgyaláson arról beszélt, hogy az egyik férfivel csak takarítónője kedvéért találkozott, hogy lebeszélje az öngyilkosságról. A másik fivérnek pedig amellett, hogy jogi tanácsot adott, arra kérte, hogy találjon meg egy férfit, aki átverte és meglopta. Cserébe százezer forintot kaptak volna.

A bíróság szerint viszont teljesen

életszerűtlen, hogy két ember beszélget egy harmadik és egyébként ismeretlen emberrel, majd a két férfi elmegy a rendőrségre és feljelentést tesz. A testvérek szavahihetőségét támasztotta alá annak a rendőrtisztnek a vallomása is, akit a találkozó után először felhívott telefonon az idősebb fivér,

valamint az is, hogy nővérük a történtek után azonnal otthagyta az ügyvéd albérletét.

S. Sándor viszont annak ellenére sem állt el tervétől, hogy a testvérek nem vállalták az üzletet. Ezúttal egy ukrán bérgyilkosnál próbálkozott, és teljesen biztos volt abban, hogy végre a megfelelő embert találta meg, hiszen a férfi akcentusából is hallotta, hogy nem magyar.

A bérgyilkos valójában olyan fedett nyomozó volt, aki ügyészi engedéllyel ukrán bérgyilkosnak adta ki magát.

Az ügyvéd terve szerint mindketten rendőrként jutottak volna be először volt élettársa lakásába, ahol a nőt és lányát is megkötözték volna, majd arra kényszerítették volna az asszonyt, hogy annyit mondjon egy felvételre: „azonnal gyere ide!″

Ezt játszották volna le telefonon a nő új barátjának, aki biztosan elindult volna párja lakásához. Igor, a bérgyilkos ekkor léphetett volna közbe és sokkolóval kábította volna el a férfit. Azt, hogy milyen módszerrel öli meg, Igor dönthette volna el, az ügyvéd csak ahhoz  ragaszkodott, hogy ott legyen a gyilkosságnál, és, hogy savval tüntessék el a holttestet, amiről két ujjat is levágtak volna. A nő lakásában ugyanis a megölt férfi ujjlenyomatait terítették volna szét, hogy így vezessék félre a rendőrséget.

Erre végül nem került sor, mert S. Sándort 2015. április 15-én ismét őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.