Tűz volt egy kiskunlacházi állatmenhelyen szerda este - az épület teljes terjedelmében leégett, a szerencsétlen ebek bent égtek. 

A Blikk számolt be arról, hogy Kiskunlacháza külterületén, teljes terjedelmében égett szerda este egy állatmenhely. Az istállóként szolgáló, 300 négyzetméter alapterületű épületben a tulajdonos elmondása szerint körülbelül rengeteg állat benn égett, a tűzoltók csak 1-2 életben maradt négylábút tudtak kimenteni. A helyszínre a ráckevei, szigetszentmiklósi és délegyházi tűzoltók érkeztek, egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a tüzet.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy mintegy hatvan kutya már biztosan bennégett az épületben szerda este. Csámpai Attila azt is elmondta, hogy nagy erőkkel oltották a 200-300 négyzetméteres épületet. Az állatmenhelyen a kutyákon kívül macskák is vannak - tette hozzá.

Közben alakult egy Facebook-csoport, ahol nyomon lehet követni a menhellyel kapcsolatos további eseményeket is, itt lehet csatlakozni. Tárgyi adományokból már elég összegyűlt a menhely számára, ez hatalmas segítséget jelentett nekik, 

de pénzadományokat továbbra is várnak, a menhely dolgozói, mert újjá kell építeni a leégett épületeket.