A történet főszereplője, egy székesfehérvári férfi hétvégére kiruccant a Balatonra, evett, ivott, tévét nézett, biciklizett, majd lepihent. Csak az volt a probléma, hogy 

a nyaraló nem az övé volt, de ez nem zavarta, és úgy tett, mintha otthon lenne. Egymás után hat nyaralót tett a magáévá. 

A 45 éves férfi december 29-én Siófokra utazott, az első nyaralóba úgy jutott be, hogy egy kővel bedobta az ablakot és hamar feltalálta magát. 

Tésztát, kávét, teát főzött magának, megette a házban található összes kekszet és cukrot, közben filmeket nézett, ezzel múlatta az időt. Másnap továbbállt, egy közeli háznál a fészerben talált egy biciklit, azzal folytatta az útját. 

- mondta Fürst Dávid főhadnagy. 

S. Attila Balatonaligára tekert át, ahol szintén kiszemelt magának egy szimpatikus nyaralót, könnyen be is jutott egy hiányzó üvegen keresztül. Sajnos csalódnia kellett, mert ott csak egy kávét tudott főzni magának, így visszatért az eredeti bázisra

A szilvesztert pihenéssel töltötte, ki sem mozdult otthonról. 

Január elején azonban úgy döntött megnéz közelebbről még néhány házat a környéken, de mindig visszatért az első helyre, ahol komfortosan érezte magát.

Csakhogy váratlanul megérkeztek a valódi tulajdonosok. Sikerült összepakolnia a holmiját és elmenekült. Még egy házba próbált betörni, de megszóllat a riasztó. A rendőrök az utcán kapták el. 

S. Attila január 5 óta előzetes letartóztatásban van. Több rendbeli lopásal gyanúsítják. 

Forrás: Zsaru Magazin

Borítóképünk illusztráció