A 24 éves Amy Brown időt és energiát nem kímélve fundált ki egy tervet, hogy sorozatgyilkosként vonulhasson be a történelembe, de már első gyilkossági kísérleténél kudarcot vallott. A washingtoni nő a Craiglistről szedett fel egy 29 éves férfit, akit január 28-án, szombaton egy motelszobában próbált megölni. Előtte írt egy cetlit, amit a holttest mellett akart hagyni, és úgy tervezte, hogy megeszi áldozata szívét.

Látszik, hogy a nő sokat agyalt a részleteken, mert a tervezett vérfürdőt egy színpadias párbeszéddel vezette fel. Előbb megkérdezte a férfit, hogy sorozatgyilkos-e, majd a nemleges válasz hallatán rámászott, és közölte vele:

„Nos, én sorozatgyilkos vagyok.”

Miután ezt tisztázta, előkapott egy zsebkést, és többször megszúrta randipartnerét. A férfinak nagy mázlija volt, sikerült kimenekülnie a szobából, majd a 911-es segélyhívó számon kért segítséget. Jelenleg kielégítő állapotban lábadozik egy kórházban.

Amy Brownt a parkolóban kapták el a rendőrök. A kés akkor még mindig a zsebében volt. Kihallgatása során a nő az érzelmek leghalványabb jeleit sem mutatva ismerte el, hogy sorozatgyilkos akart lenni, a történtekre irányuló kérdésre pedig csak annyit felelt:

„Holdkóros vagyok.”

A gyilkossági kísérlet miatt a bíróság egymillió dolláros, közel 286 millió forintos óvadékot szabott ki rá.

Via People magazin