Nem merte elmondani nevelőszüleinek, hogy gyermeket vár, ezért végig titkolta terhességét egy mátranováki nő, aki 2013 júniusában végül titokban is szülte meg kislányát. Az akkor 23 éves anya azt hitte, hogy a csecsemő halva született, ezért 

először egy pelenkába csomagolta és a szekrénybe tette, majd begyújtott a kandallóba, és a tűzbe dobta az újszülöttet.

Később mégis meggondolta magát és eloltotta a tüzet, a csecsemő holttestét pedig egy pelenkával körbetekerte és a padláson rejtette el.

A nő 2013-ban esett teherbe, de orvoshoz sem akkor, sem később nem ment, mert attól tartott, ha kiderül, hogy állapotos, abból otthon baja lesz, ráadásul munkát is nehezebben kapna. Végül egy kórházban helyezkedett el, ahol kollégáinak feltűnt a gömbölyödő hasa, ezért el is küldték nőgyógyászati vizsgálatra. A nő akkor úgy döntött, örökbe adja a gyerekét.

A szülés másnapján a megyei kórház főnővére vette észre, hogy a nő nagy hasa eltűnt, és felszólította, hogy azonnal vizsgáltassa meg magát az szülészeten. Ekkor vallotta be, hogy a kislány otthon van a padláson, és azt állította, hogy a gyereke halva született.

A boncolás viszont kiderítette, hogy a baba élve jött világra, és halálát az ellátatlanság és lehűlés okozta.

A Fővárosi Ítélőtábla emberölés bűntette helyett gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének minősítette a történteket és az első fokon kiszabott 7 év fegyházbüntetést, 2 év 6 hónap fogházra enyhítette. Az ítélőtábla szerint ugyanis a nő végig abban a tudatban volt, hogy gyereke halva született, és ezért nem részesítette megfelelő ellátásban az újszülöttet.