Ahogy arról beszámoltunk, hétfőn reggel két autó és egy kamion ütközött össze az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Felsőpakony közelében. A Velvet már korábban úgy értesült, hogy a baleset helyszínén egy rendőr vesztette életét, amit közben a rendőrség is megerősített.

Mint kiderül, az áldozat a 23 éves Menus Anikó őrmester volt, akit Pintér Sándor belügyminiszter a szolgálat halottjává nyilvánított és törzsőrmesterré léptetett elő.

Szolgálatteljesítés közben, Gyál térségében 2017. február 13-án közúti közlekedési baleset következtében életét vesztette Menus Anikó rendőr őrmester, a Készenléti Rendőrség járőre. Magyarország Rendőrsége megrendülve és együttérzéssel osztozik az elhunyt rendőr családjának fájdalmában

– írták a police.hu-n megjelent közleményben.

Menus Anikó 1993. november 26-án született Pásztón. Rendőrségi pályafutásáról annyit lehet tudni, hogy 2015. szeptember 1-jén próbaidőre nevezték ki a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatóság állományába járőrtársnak, majd egy évre rá járőr beosztásban véglegesítették.

Update: A rendőrség elfogta azt a román kamionsofőrt, aki a gyanú szerint a balesetet okozta.

Közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán egy 47 éves román állampolgár ellen. Az M5-ös autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán, Gyál külterületén egy kamion és két személyautó ütközött össze 2017. február 13-án 8 óra 55 perckor. A baleset következtében egy szolgálatban lévő rendőrnő életét vesztette, két személy - egyikük szintén hivatásos rendőr- az elsődleges adatok szerint súlyosan megsérült. Őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A balesettel összefüggésben a Pest megyei rendőrök a kamion vezetőjét gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.