Egy 38 éves brit férfi, Andrew Apperley február 12-én a thaiföldi Koh Pha Ngan szigetén megtartott telihold partira indult bulizni, de soha nem tért vissza onnan. Holttestét egy héttel az eltűnése után találták meg a helyi rendőrök. Testvére, Richard Apperley később felidézte, hogy Andrew egy csomó bizarr üzenetet küldött édesanyjuknak a halála előtt. Ezekben egy rémisztő maszkos alakról hadovált, meg arról, hogy meg akarják ölni.

Andrew Apperley, az ingatlanmenedzserként dolgozó apuka a WhatsApp csevegőprogrammal írt édesanyjának. Először csak annyit közölte vele, hogy másnap hajózik vissza a hotelhez, de aztán egyre furcsább üzenetekkel kezdte bombázni.

Istenem, őrült éjszakám volt, ezek a srácok mind gyilkolni akarnak...engem. Ijesztő pasas arcmaszkkal...A gomba után...Mi a f*sz.

A körülményekből ítélve a gomba alatt nem csiperkét érthetett. Mivel bulizni indult a szigetre, és össze-vissza beszélt, sokkal valószínűbb, hogy varázsgombát fogyasztott. 

A történtek értelmezését tovább nehezíti, hogy ezután arra panaszkodott, hogy belekeverhettek valamit az italába, majd egy másik üzenetben elismerte, hogy Ritalint szedett be, ami egy központi idegrendszerre ható, az amfetaminhoz hasonló hatású stimuláns.

Annak ellenére, hogy Andrew Apperley a gyanú szerint egy ütős drogkoktéllal feszegette a határait, testvére úgy gondolja, hogy nem ezért halt meg, hanem gyilkosság áldozata lett.

Azt akarom, hogy a thai rendőrség rendesen vizsgálja ki az esetet, és ne próbálják a szőnyeg alá söpörni az egészet. Andrew jól ismerte Thaiföldet, nagyjából tízszer járt ott, és az emberek, akikkel lógott, azt mondták, hogy remek hangulatban volt, és csak próbálta jól érezni magát.

A thai hatóságok a brit rendőrséggel együttműködve nyomoznak az ügyben, de egyelőre nem tudták megállapítani a férfi halálának pontos okát.

Via Viral Thread, Metro