A nemesgörzsönyi házból az udvaron álló romos épületbe, újra a házba és megint vissza – órákon keresztül vezetőszáron kísérgették oda és vissza szerda délelőtt a nyomozók azt a 41 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy múlt héten megölte és feldarabolta feleségét.

A szokásos helyszíni kihallgatáson próbálták rekonstruálni pontosan, hogyan végzett a nővel a hentes végzettségű férfi, aki március 4-én, szombaton maga jelentette be felesége eltűnését a rendőrségen. Egy műanyag bábut is kapott a nyomozóktól, hogy azon mutogassa el, hogyan darabolta fel a testet és később, hogyan szabadult meg a torzóktól. Egyes információk szerint ugyanis

bizonyos testrészeket elégetett, másokat viszont az udvari pöcegödörbe dobott, ahonnan kedden egy szippantós autóval próbálták a felszínre hozni a maradványokat.

Két éve megromlott a házasságuk, de együtt maradtak

A rendőrök többek között a közvetlen szomszédokat és a varrónőként dolgozó asszony főnökét is kihallgatták, nem sokkal azután, hogy a férj bejelentette az eltűnést. Utóbbi a Velvetnek arról beszélt, hogy bár az asszony az utóbbi időben feszültebb volt, de ezt betudta annak, hogy férje nem dolgozott, ő viszont minden nap hajnali ötkor kezdett a munkában, hogy aztán a három gyereküket el tudja indítani az iskolába.

Az asszony március 3-án, pénteken kora délután még együtt ment be a főnökével Pápára, aki később még látta a nőt fát gyűjteni Nemesgörönyön.

Szombaton délelőtt köszönt rám a férje, akkor már azt állította, hogy Éva Tatabányára vitte valamelyik barátnője párját, és azóta nem tud róla semmit.

Először ezt a verziót adta elő a rendőröknek is, de hamar ellentmondásokba keveredett és március 6-án, hétfőn este őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A 41 éves férfi évekig Németországban és Hollandiában dolgozott hentesként, miközben felesége saját fia mellett, férje korábbi házasságából született két kislányát is nevelte. A településen viszont nyílt titok volt, hogy két éve a férfinak külföldön is lett valakije,

Éva akkor összepakolta a gyerekeket és kiment hozzá, hogy rendezzék a kapcsolatukat.

– mondja a nő főnöke.

A helyiek szerint ez viszont nem feltétlenül sikerült. Bár a férfi tavaly tavasszal hazaköltözött, de egyáltalán nem dolgozott, és többször is szóba hozta feleségének, hogy el kellene válniuk. Felesége állítólag ezt meglehetősen nehezen viselte, már csak azért is, mert évekig gyakorlatilag egyedül nevelte a férfi gyerekekeit is. A két kislány most a nagyszülőkhöz, a nyolcadikos fiú pedig bátyjához került.

A Veszprémi Járásbíróságon csütörtökön délelőtt döntenek a férfi előzetes letartóztatásáról, aki úgy tudjuk már beismerő vallomást tett.