Manuel Pons Sanchezt 23 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték még 2016 augusztusában, mivel megerőszakolt egy 10 éves kislányt. Az eset nem most történt, de most került elő egy érdekesség az üggyel kapcsolatban.

Sanchez ellen körözést adtak ki. Több éven át szökésben volt. Eljutott Angliába, ahol a Miderist ügynökségen keresztül elhelyezkedett egy kórháznál. Az ügynökség szóvívője szerint ők minden szokásos ellenőrzést elvégeztek a múltjával kapcsolatban, amikor Sanchezt felvették, de nem találtak semmit. Feltehetőleg azért, mert az erőszak áldozatának édesanyja 2007-ben tett feljelentést a rendőrségnél, Sanchez pedig akkor már 3 éve Angliában volt. Tehát 2007 előtt még nem tudhatták, hogy bűncselekményt követett el.

A pedofil férfi még a 2009-es X-Factorban is feltűnt, sőt, egyenesen lenyűgözte a jégszívű producert, Simon Cowellt, amikor előadott a U2-tól egy dalt. (Csak a felkészítő táborig jutott, de az X-Factor egy kísérő műsorában feltűnt még egyszer.) Ekkor már körözés alatt ált. A tehetségkutatóban való szereplés viszont nem könnyítette meg az elkapását, hisz akkor már 2009-ben elítélhették volna, nem csak most, 2016 nyarán.

Daily Mail