Szakítani akart, ezért már a munkahelyén folyamatosan hívogatta feleségét az a férfi, aki végül megfojtotta és egy szántóföldön elásta a nőt 2015 decemberében.

A házaspár egy helyen dolgozot,t és az éjszakai műszak után együtt indultak haza autóval, de útközben annyira összevesztek, hogy a férfi megölte a nőt.

Miután a holttestet a csomagtartóba tette, elindult és vett egy ásót, majd Mocsa közelében elásta feleségét. Miközben az eltűnést ugyan bejelentette a rendőrségen, a Facebookon több szerelmes üzenetet posztolt, miszerint nagyon várja haza feleségét.

R. Barbarát viszont a körözés ellenére sem találták meg, holttestét végül 2015.  december 30-án egy férfi vette észre a szántóföldön.

A férjet első fokon emberölés bűntette miatt 10 év börtönbüntetésre ítélték, és 10 évre eltiltották a közügyektől. Büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra helyezhették volna, de mivel az ítélet ellen fellebbeztek, az ügy másodfokon folytatódott.

A Győri Ítélőtábla viszont nem változtatott az elsőfokú döntésen és március 23-án, csütörtökön jogerősen is 10 év börtönbüntetésre ítélte a férfit.