A 40 éves V. Csaba még 2016 októberében jött össze barátnővel, de kapcsolatuk az év végére megromlott. A nő szakítani akart vele, mire az agresszív férfi többször megfenyegette, bántalmazta, elvette a mobilját, és bezárta budapesti lakásába.

Miután a nő januárban elköltözött a szüleihez, a gyanúsított érte ment, majd utasította, hogy pakoljon össze, és menjen vele, mert többé nem láthatja a családját. Mivel barátnője attól félt, hogy beváltja korábbi fenyegetéseit, tönkreteszi az életét, és felgyújtja a szülei házát, eleget tett a kérésének.

A viták közben tovább folytatódtak, és V. Csaba erőszakossága sem csillapodott, ezért a nő ismét visszaköltözött a szüleihez. A férfi válaszul fenyegető üzenetekkel kezdte bombázni.

V. Csaba 2017. március 23-án a kora esti órákban ismét megjelent a nő szüleinek a házánál, ahol tovább fenyegetőzött, majd autóval elhajtott. A késő esti órákban egy ismerősével visszament és az utcán a nála lévő fegyverrel vagy annak utánzatával egy lövést adott le

– írta a police.hu.

A férfit végül március 25-én hajnalban a TEK kommandósai fogták el. A rendőrök a lakásán tartott házkutatás során fegyvereket és lőszereket foglaltak le tőle. V. Csabával szemben kapcsolati erőszak bűntett, személyi szabadság megsértése bűntett, zaklatás bűntett, valamint garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Via police.hu