Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte szerdán a Tatabányai Törvényszék azt a nőt, aki 2015 áprilisában egy tatabányai panzióban 111 késszúrással ölte meg 8 éves kislányát. A 42 éves nőt 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek a bíróság. A döntés nem jogerős.

Az anyának ítélték, de az apa nevelte

A szeretői kapcsolatból született kislányt a házas férfi azonnal a nevére vette és bár a gyereket Á. Anikó nevelte, apja is lelkiismeretesen gondoskodott róla. A problémák az apa szerint akkor kezdődtek, amikor a válság a csőd szélére sodorta építőipari vállalkozását és kevesebb pénzt tudott adni „másik családjának″. A mániás depressziós és pánikbeteg nő egyre többször és többet ivott a gyógyszereire, ha pedig nem kapott pénzt, a gyerekkel zsarolt.

Bár a bíróság 2013-ban az anyának ítélte a kislány kizárólagos gyermek felügyeleti jogát, Laura továbbra is az apjával élt Szigetszentmiklóson. A férfi korábban a Velvetnek azt mondta, hogy a tragédia napjáig az anya három év alatt csak háromszor látta a gyereket. Néha kereste telefonon vagy skype-on, de személyesen csak háromszor találkoztak. Húsvét előtt a nő azzal hívta fel, hogy megváltozott, már nem iszik, van munkája és nagyon szeretné Laurával tölteni az ünnepet. 

Napokig A gyerek holtteste mellett élt

A férfi a látogatás előtt többeknél is rákérdezett, hogyan él az anya, mi van vele, és olyan híreket kapott, miszerint a nő dolgozik, ráadásul olyan munkahelyen, ahol szondáztatják is az alkalmazottakat. Pénze is van, így el tudja látni Laurát abban a pár napban, amit együtt töltenek. Megegyeztek, hogy naponta beszél majd a lánnyal telefonon, de Á. Anikó már az első napon sem adta oda a mobilt a gyereknek, és üzenetekkel rázta le a férfit. Miután az apa többszöri próbálkozásra sem érte el a nőt, maga indult Tatára a gyermek után, de nem találta meg őket, így a rendőrség segítségét kérte.

Á. Anikó akkor már napok óta a halott gyerek mellett ivott és tömte magába a nyugtatókat. Állítása szerint arra sem emlékszik, amikor először szúrt, és az sincs meg, hogyan vezette félre újra és újra a gyerek apját. Ahogy egy korábbi tárgyaláson, szerdán az utolsó szó jogán is azt mondta, hogy

nem tudja, miért csinálta. Nagyon szerette a lányát, ő volt a mindene.