Egy sztipperbanda 2013 szeptemberében a 43 éves Samantha Barbash vezetésével kezdett Manhattanban fosztogatni. A lányok fényűző hotelek bárjaiban környékeztek meg férfiakat, drogokat kevertek italukba, majd félig öntudatlan állapotban sztriptíz klubokba hurcolták őket, ahol tekintélyes összegeket emeltek le hitelkártyáikról.

A négy sztipper Molly és ketamin segítségével ütötte ki a kiszemelt pénzes pasikat, akik között bankár, ügyvéd és orvos is volt. A táncosok igyekeztek előre bebiztosítani magukat. Áldozataikról kompromittáló fotókat készítettek, és ha valaki berzenkedni mert megcsapolt számlája miatt, egyből megzsarolták őket. Négy hónapos ténykedésük során összesen 200 ezer dolláros (58 millió forintos) kárt okoztak, míg végül 2014-ben rendőrségi őrizetbe kerültek.

A főkolompos Samantha Barbash ügyében szerdán hozott ítéletet a bíróság. A nőnek nagy mázija volt. Mivel mindkét vádpontban, összeesküvésben és nagy értékre elkövetett lopásban is bűnösnek vallotta magát, csupán öt év felfüggesztett kapott.

Via New York Daily News