Egy brit fiatal, Izaak Eglington-Watts április 5-én a barátnőjével sétált Plymbridge Woods erdeiben, amikor egy építmény aljában egy sötét lyukra figyelt fel. A srác poénból kiabált le egy hellót, hogy a visszhang néven ismert jelenséget tesztelje, de nem egészen azt a választ kapta, amire számított. Az üregből ugyanis egy eltűnt férfi szólt neki vissza.

„Először alaposan berezeltem. Nem számítottam semmiféle válaszra, de örülök, hogy rátaláltam.”

Mint kiderült, a lyuk az 51 éves James Thompsont rejtette, akinek egy hónappal korábban a közeli Plymouth városából veszett nyoma. Eltűnése után a férfi az erdőben vert tanyát, ám közben megsérült a bokája, és belecsúszott az üregbe. Mire a tinik ráakadtak, már másfél hete lehetett a mélyben, ezért elég rossz állapotba került. 

„Azt mondta, hogy inni szeretne, én pedig nagyon aggódtam érte.”

A fiatalok néhány arra tévedő emberrel is megosztották felfedezésüket, közülük értesítette valaki a rendőrséget. A férfit végül az egyik rendőrtiszt mentette ki, majd a mentők kórházba szállították.

Annyira lesoványodott és kiszáradt, hogy ha még el kell töltenie néhány napot ott, talán nem is maradt volna életben. Nagyon, nagyon szerencsés, hogy rábukkantak.

– közölte az eset kapcsán rendőrség szóvivője.

Via Plymouth Herald