Fél évvel azután, hogy a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfit, a büntetőeljárásról szóló törvény alapján P. Lászlót április 20-án, csütörtökön délben személyesen kellett elővezetni arra az ülésre, ahol a nyomozási bíró arról döntött, hogy meghosszabbítja-e az előzetes letartóztatást. Emellett arra is lehetőséget kellett adnia, hogy a gyanúsított vallomást tegyen.

De nem tett és az eddigieket sem egészítette ki. A megbilincselt P.-t két kommandós és egy bv-őr kísérte a Budai Központi Kerületi Bíróságra, ahol a szökés, elrejtőzés, valamit a bűnismétlés veszélye miatt 

újabb három hónappal hosszabbították meg a férfi előzetes letartóztatását. 

Surdy Miklós, a férfi ügyvédje (borítóképünkön) fellebbezett a döntés ellen, így az ítélet nem jogerős. Azt is hozzátette, hogy P. Lászlót jelenleg is az Igazságügyi Megfigyelő-és Elmegyógyító Intézetben őrzik, ahová információink szerint március 31-én azért szállították át, mert két kamerát letépett az előzetesben. A tervek szerint itt egy hónapig őrzik: teszteket végeznek rajta és vizsgálják az állapotát, de az ügyvéd szerint védence minél előbb szeretne visszakerülni a Venyige utcai börtönbe. Surdy egyébként már nem sokáig látja el a gyanúsított férfi védelmét, ugyanis a család új ügyvédi irodát választott.

A férfi február elején már megtört és beismerő vallomást tett. Akkor azt állította, hogy hogy ő látható a térfigyelő kamerák felvételein, illetve övé volt az a hátizsák is, amelynek a maradványait megtalálták a robbantás helyszínen. P. László korábbi ügyvédje, Brunner Tamás  korábban azt mondta, hogy 

  • P. László készítette a pokolgépet,
  • ő vette meg a hátizsákot,
  • ő szemelte ki a helyszínt,
  • ő hozta működésbe a bombát,
  • nem volt bűntársa,
  • a megsérült rendőröket nem ismerte, és
  • egyébként nincs baja a rendőrséggel.

A gyanú szerint a Zala megyei Karmacson elő férfi tavaly szeptember 24-én egy házilag barkácsolt bombával robbantott a Teréz körúton. A detonációban két rendőr életveszélyesen megsérült.

P. Lászót előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete elkövetésével gyanúsítják, amiért életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.