Ugyan már egy hete, hogy 14 rendbeli csalás bűntettében bűnösnek találta, majd 8 év 6 hónap börtönbüntetésre és 353 millió forint vagyonelkobzásra ítélte a Szegedi Ítélőtábla a magát földönkívülinek valló vádlottat, egy vádpontban azonban felmentették, így az ügyész gondolkodási időt kért, hogy fellebbezzen-e.

Végül nem tette, így az ítélet mostantól jogerős.

De mi is történt pontosan? 

A férfi (kinek nevét nem hozták nyilvánosságra) 2000 őszén Szegedre költözött, majd pénz és munka híján elengedte a fantáziáját. Először csak néhány gazdasági társaságot hozott létre, amelyek sokszínűségét tekintve arra engednek következtetni, hogy az úriember a vállalkozások minden területén otthonosan mozgott. 

Kezdetben régiségekkel kezdett kereskedni, vendéglátóipari egységeket üzemeltetett, játékgépekkel üzletelt, aztán hirtelen

a bányászat is foglalkoztatni kezdte. 

via GIPHY

Nyilván már csak ez hiányzott a palettáról, ezért gyorsan befektetőket keresett, hogy ebben a szakmában is kiteljesedhessen. A felkeresett személyeknek azt hazudta, hogy már csak néhány engedélyre és a géppark kialakítására van szüksége, ezekre kell a pénzük. 

Miközben igyekezett megszerezni a bányászathoz szükséges betevőt, másokkal bejárta a fél Mátrát, hogy rámutasson azokra a hatalmas erőterületekre, amelyek, állítása szerint, az ő tulajdonát képezték. (Azt persze mondanunk sem kell, hogy kitermelési joggal nemigen rendelkezett.) 

Mire kért még pénzt?

Igényt tartott egy halastó kialakítására, a falusi turizmus beindítására, néhány hivatalos személy lefizetésére, továbbá azt is fontosnak találta, hogy 

egy 9 méter magas földönkívüli illető számára készülő ingatlanberuházást pénzügyileg támogasson valaki. 

via GIPHY

Utóbbi hallatán a tárgyalási feleinek jelentős része nem nézett értetlenül, és nem szólt neki, hogy az édesanyjával szórakozzon inkább, úgyhogy a férfi vállalkozásérzékenységének köszönhetően ebben is meglátta a lehetőséget.

Kifigyelte, hogy ezek az emberek fogékonyak a spirituális és ezoterikus dolgok iránt, úgyhogy nem tehetett mást, mint hogy bevallja nekik: 

ő egy földönkívüli lény, egyben a túlvilági erők földi helytartója. 

Mivel állítása szerint közeli kapcsolatban állt a földöntúliakkal, ezért pontosan tudta, mi kell ahhoz, hogy valaki meghosszabbíthassa a földi életét, sőt azt is, hogy maradjon egyáltalán életben. Fontosnak találta, hogy tudását a befektetőinek is átadja, így közölte velük, hogy ha jót akarnak maguknak, főként anyagi természetű próbákat kell teljesíteniük. 

via GIPHY

Ezeknek a próbáknak nevet is adott, úgy nevezte: ÉBREDÉS. 

Persze a becsapott emberek lelkére kötötte, hogy véletlenül se mondják el senkinek, akkor sem, ha pénz hiányában másoktól kell kölcsönkérniük. Meg is tették, ennek viszont az lett a következménye, hogy mindannyian elszegényedtek. 

A földönkívüli urat 2012-ben tartóztatták le, miután már több mint 410 millió forintot gyűjtött össze ezektől az emberektől. Persze nem mindig szép szóval, néha erőszakkal és fenyegetőzéssel ért célt. Egyszer például húsforgató villával támadt a tanyáján élő egyik alkalmazottra, ami életveszélyt okozó testi sértés bűncselekményének minősült. Ez viszont már csak egy apró adalék az eddigiekhez képest.