Olykor az alapvető kérdések értelmezése is nehezen ment annak a két 16 éves gyáli fiúnak, akik pénteken álltak először bíróság elé, pedig Szalay Csaba tanácselnök többször is figyelmeztette a gyerekeket: „itt most nagy a tét." Egyikőjüket ugyanis azzal vádolja az ügyészség, hogy 2016 februárjában iskola után kétszer is megerőszakolta 12 éves évfolyamtársát, miközben két másik kamasz őrködött, hogy ne zavarhassák barátját. Őket bűnsegédlet miatt ítélhetik el. 

A fiú szerint viszont legfeljebb a nemi szervük érhetett össze az iskolatársával, az is csak azért, mert a lány megcsókolta, bevitte az erődbe, kirángatta a nemi szervét a nadrágjából és a sajátjához nyomta.

Fogta a műszeremet és akarta, hogy csináljuk ezt a dolgot. Magának vette le a nadrágját meg a bugyiját, nekem csak a sliccemet húzta le. Pár másodperc volt az egész, aztán felöltözött, felhívta az anyukáját és elfutott. 

A nem feltétlenül életszerű történet az ügyészség szerint viszont úgy kezdődött, hogy a gyerekek 2015 végén a Facebookon kezdtek chatelni, de amíg a fiú azt állítja, hogy a lány írt rá először, hogy „kavarjanak″, a vádirat szerint R. Gergő kezdeményezett.

A kavarásból végül azért nem lett semmi, mert az ügyészség szerint a fiú az iskolában is elkezdte zaklatni a kislányt, aki erre letiltotta a közösségi oldalon. 2016. február 2-án iskola után mégis megvárta és személyesen akarta megkérdezni a fiútól: miért csinálja ezt? De mivel R. Gergő és két másik fiú körbeállták, nem hozta fel a témát, sőt annyira félt, hogy az iskolájukhoz közeli erdőbe is elment velük. 

„Jó lesz, ne izgulj!″

Mivel a lány a bűncselekmény elkövetésekor még 12 éves sem volt, a bíróság egyáltalán nem idézheti be a tárgyalásokra. Felolvasott vallomása szerint R. Gergő már a Facebookon is azt írta, hogy szexelni akar, az úton pedig társaival azzal nyugtatta, hogy jó lesz, ne izguljon.

Leterítették a kabátjukat és kérték, hogy feküdjek le. Kétszer mondták, végül nem ellenkeztem, utána el akartam menni, de nem sikerült. Mondtam, hogy én nem szeretném, de Gergő nem mondott semmit. Próbálkozott, meglökött egy kicsit, hogy térdeljek, aztán megint lefektetett.

A lány úgy emlékezett, hogy ez nagyjából fél óráig tartott, miközben a fiú barátai alig száz méterre álltak tőlük. A vádirat szerint egyszer ugyan el tudott futni, de R. Gergő utolérte és visszafektette a leterített kabátokra, majd újra megerőszakolta. 

Szalay Csaba tanácselnök szerint ez legalább antagonisztikus ellentétben áll mindazzal, amit a két fiú állít. Hiszen a vádlottak szerint a lány futott utánuk, ő hívta be az erdőbe R. Gergőt, ahol egyébként még csak szexelni sem szexeltek, mert nem volt merevedése. A fiú szerint ezért hazugság az is, hogy kétszer is megerőszakolta évfolyamtársát. Azt ugyan elismerte, hogy kettesben maradt a rányomuló lánnyal, de történtek után a Facebookon is megkérte, hogy hagyják egymást békén. A másodrendű vádlott állítása szerint ezután kapott üzenetet a lánytól, amiben azt írta,

ha valami lesz, azt fogja mondani, hogy Gergő megerőszakolta.

A gyerekek szavahihetőségét többek között a pszichológus szakértői vélemények tisztázhatják, amelyeket a következő tárgyaláson ismertetnek, emellett a bíróság átfogó jellemzést készíttet a három gyerek osztályfőnökeivel is. 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti.