Két bárban itta le magát, ezután indult haza az a három magyar férfi, akik március 4-én hajnalban a New Yorkhoz tartozó Cronwallnál szenvedtek halálos balesetet. A recordonline.com ír arról, hogy az autót G. András vezette, amikor a Pleasant Hill Roadon a falnak csapódott Volkswagenjével. A 23 éves férfit hetekig kómában ápolták,

37 éves barátja, K. Mihály még a helyszínen belehalt sérüléseibe,

harmadik társuk pedig könnyebb sérüléseket szenvedett. A magyarok mégis annak a két bárnak a bártendereit perlik be, akik a baleset előtt kiszolgálták őket. 

Információnk szerint a három férfit az a magyar származású New York-i ügyvéd képviseli, aki tavaly 430 millió forintnak megfelelő dollárt nyert az egyik amerikai bíróságon egy 25 éves magyar munkásnak, aki részegen, de biztosítókötél nélkül zuhant le a tetőről egy építkezésen. De ő védte a Costa Concordia luxushajó magyar sérültjeit és a baleset egyik halottjának hozzátartozóit is az USÁ-ban.

Az Amerikai Egyesült Államokban ugyanis sokkal könnyebben hárítható át a felelősség, mint mondjuk itthon,

így az USÁ-ban a bártenderek felelőssége az is, hogy kiszolgálják-e az egyébként már ittas vendéget még több alkohollal vagy sem

– mondta Rónai Péter, a magyarokat képviselő ügyvéd.

Amellett, hogy a sofőrnek minden bizonnyal viselnie kell majd a halálos baleset miatti büntetőjogi következményeket, a magyaroknak minden esélyük megvan arra, hogy pert nyerjenek a bárokkal szemben. Rónai és társa, Holly Ostrov Rónai néhány éve 15 millió dollárt (azaz 4 milliárd 350 000 forintot) pereltek ki attól a cégtől, amelyik az egyik amerikai stadionban sörrel szolgált ki egy férfinak, aki később súlyos autóbalesetet okozott, és aminek következtében egy kislány lebénult.

Demi moore is rosszul járhat

A TMZ írt arról, hogy a színésznőt perlik be annak a 21 éves fiúnak a szülei, akinek a holttestét 2016 júliusában, egy buli után Demi Moore medencéjéből húzták ki. Bár a színésznő aznap Los Angeles-i birtokán sem volt, a család szerint az ő felelőssége, hogy a medencénél semmi nem jelezte a víz mélységét.