Ezt a férfit azért keresi a rendőrség, mert megütött egy nőt a Kálvin téren.

A rendőrség tájékoztatás a szerint ez a személy május 11-én 12 óra 40 perc és 13 óra közötti időben Budapesten, a IX. kerületben, a Kálvin téri aluljáró egyik éttermében szóváltásba keveredett a kiszolgálást végző eladó férfival és egy járókelő nővel, majd a nőt bántalmazta. Az Index korábban azt írta, a megtámadott nő éppen csak arra sétált, amikor meghallotta, hogy ez az ember üvöltözik a Trió Pizza egyik munkatársával. Olyanokat kiabált a pizzásnak, hogy "te mocskos migráns, ez az én hazám, Magyarország a magyaroké, te csótány, saját országomban nem vagyok turista". Mindezt azért, mert angolul kérdezte meg, hogy mit szeretne. A nő ekkor odament, és megpróbálta megnyugtatni azzal, hogy biztosan csak turistának nézte a pultos, hiszen abból sok van a környéken. 

Ezután a férfi először szidalmazta, majd megütötte, a nő leesett szemüvegét elrúgta, kiabált, majd elment.  Több szemtanú is látta, vannak róla kamerafelvételek is, így tudható, hogy 

50-55 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas, normális testalkatú, a feje tetején kopaszodó, oldalt ősz hajú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor fekete színű melegítőpulóvert és melegítőnadrágot, fekete cipőt viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 ”Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Az eset komoly visszhangot váltott ki, és nemcsak a sajtóban - főleg, miután Németh Rezsi Szilárd közölte, hogy mindez csak provokáció volt. Neki most éppen Harcsa Veronika írt nyílt választ, megjegyezve, egyébként személyesen is ismeri az áldozatot.