Burkolóként dolgozott és a szomszédok szerint többször is megfordulhatott áldozata csepeli lakásában az a 28 éves férfi, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy múlt héten megölt egy 57 éves nőt.

Az asszony holttestét május 12-én gyerekei fedezték fel, miután a nő kollégái szóltak, hogy nem ment be dolgozni. A lakásába viszont hiába próbáltak bejutni, az ajtó zárva volt, – feltehetően a tettes – kívülről beletörte a kulcsot, ezért felmásztak az első emeleti lakás erkélyére, ahonnan meglátták az asszony holttestét és nyakán lévő sérüléseket, ezután hívták a rendőröket.

Több órás helyszínelés után, az igazságügyi orvosszakértő végül megállapította, hogy a nő nem öngyilkos lett, hanem megölték.

A rendőrség vasárnap délután körözést adott ki a 28 éves K. László ellen, aki megalapozottan gyanúsítható az emberölés elkövetésével. A férfi hivatalosan egy budapesti lakcímre van bejelentve, de a Facebookon alapján

Münchenben él és burkolóként dolgozik. 

Lakásfelújításból Facebook-barátság?

A nő közvetlen szomszédja a Velvetnek azt mondta, hogy az első perctől egyértelmű volt, hogy nem betörés történt. A nő lakásban ugyanis riasztó is van, ami egy biztonsági céghez van bekötve, így azonnal jelzett volna, ha valaki erőszakkal akart volna bemenni a lakásba.

A lakók arról is beszéltek, hogy az asszony férje halála után a lakásban felújítást végzett.

Többek között szigetelték a falakat, burkolták a padlót és mindent lecseréltek a lakásban. Sok munkás megfordult itt, nem is lehetett követni.

A szomszéd szerint ráadásul amióta leszigetelték a falakat, semmi nem hallatszott az asszony lakásból: „még ha kiabált volna segítségért, leheleten volt, hogy bárki is meghallja.″ 

A szomszédok szerint nincs kizárva, hogy P. Rozália a felújítás alatt ismerte meg a nála 29 évvel fiatalabb férfit, akihez – azon túl, hogy a Facebookon is ismerősök voltak –, nem tudni, milyen kapcsolat fűzte.

Azt már az asszony családtagjai mondták a helyszínelés alatt a Velvetnek, hogy miután megözvegyült, különböző társkereső oldalakon ismerkedett, de arról nem tudtak hogy valakivel rendszeresen találkozgatott volna. A nő egy 

külföldi férfit ugyan említett nekik, akivel rendszeresen chatelt, de ennél többet nem tudtak róla.