Begyógyszerezve és részegen kínozta hosszú percekig a forró víz alá tartva két és fél éves kislányát még január 22-én az a jánoshalmi férfi, akit múlt héten vett őrizetbe a rendőrség. A Zsaru magazin közölt további részleteket a bűncselekményről. 

A 38 éves férfi azért forrázta le a kisgyereket, mert élettársa nem tudott elszámolni azzal, hol járt napközben. Miután K. Zoltán megverte a nőt, az asszony rokonokhoz menekült. Másnap a férfi hívta haza, hogy a kislánynak valami baja van: 

A hozzátartozók is átmentek a családhoz, végül az egyik rokon hívott mentőt. Az orvosoknak újra kellett éleszteniük a sokkos állapotban lévő gyereket, aki a ház fürdőszobájában, a zuhanytálcán kuporgott. 

Bár a férfi azt akarta elhitetni a rendőrökkel, hogy a gyerek magát forrázta le, a bűnügyi helyszínelők mérésekkel zárták ki ezt a verziót. 

A zuhany csapja több mint egyméteres magasságban van, a csaptelepet, ha fel is éri egy ekkora gyerek, nem tudja megnyitni. A zuhanyrózsa eredeti helye még magasabb, 140 centi, azt végképp nem érhette el. Ha épp lent is volt a tusolófej, 60 fokos víz jött ki belőle folyamatosan, felülről. Az égető érzés miatt a gyerek gyorsan eldobta volna zuhanyt

– mondta Bogdány Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője.

A rendőrök egyébként egy másik alkalommal is méréseket akartak végezni a család házában, de addigra a férfi szétverte a fürdőszobát a rossz emlékek miatt, és hogy ne történjen újabb baleset.

A kislány testfelületének több mint 50 százalékán súlyos, másodfokú égési sérüléseket szenvedett. A gyereket egy fővárosi kórházba szállították, de évekig utókezelésre szorul. Őt és négy testvérét is kiemelték a családból és mindannyiukat nevelőszülőknél helyezték el. 

Az apát május 3-án vették őrizetbe, ahol már beismerő vallomást tett. 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!