17018056 74524de90a6e5c6455ae58a816218bde o

A bűn a rátkai Töltött Káposzta Fesztivált sem kerülhette el

2017.05.22. 11:28
Több ponton is csodáljuk a következőkben bemutatott tolvaj kitartását.

Május 13-án rendezték meg Rátkán a Töltött Káposzta Fesztivált. Minden biztonsági intézkedés ellenére, akadt aki megpróbálta kijátszani a szabályokat.

Egy erősen ittas állapotban lévő férfi elhatározta, hogy szerez magának egy autót, amivel hazajut majd a lakhelyére, Tolcsvára. 

  • Bement egy családi ház, riglivel zárt udvarára és ott beült az udvaron álló autóba. Amint beindította, a tulajdonosok felébredtek a zajra és kimentek az udvarra. A tolvaj ettől úgy megijedt, hogy a hátramenetbe kapcsolt autóval akart elhajtani, de nekiütközött a ház előtetőjének, amit lerombolt, majd elszaladt a helyszínről. - közölte a Szerencsi Járási Ügyészség.
  • A sikertelen akció nem ijesztette el a tervétől, ezután bement egy másik ház udvarára és onnan a fészerből elhozott egy elektromos meghajtású biciklit. A kerteken keresztül áthajtva próbált hazajutni.
tarolo-ajto-01
Fotó: Forrás: Szerencsi Járási Ügyészség
  • Út közben betért egy újabb házba és a borospincéből körülbelül tizenhétezer forint értékű bort hozott el. Csakhogy a biciklivel a magas növényzetben felborult, ezért azt otthagyta a mező közepén és gyalog folytatta útját és a meglehetősen hosszúra nyúlt este után teljesen épségben hazaért. 
    kerekpar-03
    Fotó: Forrás: Szerencsi Járási Ügyészség

A rendőrség másnap otthon találta meg és őrizetbe vette. Az ügyészég az előző büntetéséből alig egy éve szabadult különös visszaeső férfit, gyorsított eljárásban bíróság elé állította. 

Mindössze három nappal a cselekmények után, a bíróság 3 év börtönre ítélte. 

Ne maradjon le semmiről!