Egy többszörösen körözött 18 éves fiú, bizonyos S. Lajos április 9-én mászott be egy szolnoki vállalkozás telephelyére, bement az épületbe és egy öltözőszekrényből különféle holmikat lopott el. A tolvaj ezután az udvaron parkoló kocsikat is átkutatta, majd elmenekült a helyszínről.

A szolnoki rendőrök rövid időn belül azonosították a fiút. A nyomozás során arra is fény derült, hogy nem először vetett szemet mások tárgyaira. Volt, hogy lakóházak udvaráról lopott létrát, kerekeket, kerékpárvázat, máskor meg akkumulátort, felniket, fémhulladékot vitt magával, de leginkább autókból nyúlt le pénztárcákat és elektronikai eszközöket.

Bár tolvajként elég hatékonynak bizonyult, S. Lajos rátermettsége a rejtőzködésre már nem terjedt ki. Május 25-én hajnalban ugyanis egy szolnoki ház tetején próbált elbújni a nyomában lévő rendőrök elől. Egy olyan háztetőn, ami történetesen teljesen lapos volt, így nem igazán sikerült beleolvadni környezetében.

A rendőrök a helyszínen elfogták a fiút, majd lopás bűntett és más vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást. A Szolnoki Járásbíróság pedig május 26-án elrendelte előzetes letartóztatást.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Egy szolnoki tolvaj a saját kárán tanulta meg, hogy lapostetőn bujkálni nem jó ötlet

A többszörösen körözött S. Lajos nem igazán tudott beleolvadni környezetébe, így a rendőrök a helyszínen elfogták.

2 · May 26, 2017 03:13pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Via police.hu