A Pest Megyei Mendén történt halálos balesetben a pusztaszentistváni vasúti átjáróban a sínekre hajtott egy autó, majd az arra járó vonatszerelvénynek ütközött.

A Velvet információi szerint az ütközést követően a vonat több méteren keresztül tolta maga előtt az autót, amelyből a monori és fővárosi tűzoltók később feszítővágóval tudták csak kivágni a járműben utazó két sérültet. Sem a nő, sem a férfi életét sem tudták megmenteni, a vonaton utazók közül azonban senki sem sérült meg.

A MÁV honlapján azt írják, hogy az autó a Békéscsabáról Budapestre tartó gyorsvonattal ütközött, és hogy az átjáróban a fény- és félsorompó állítólag jól működött. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés idejére - 3-4 órára - Sülysáp és Mende között mindkét vágányt le kellett zárni, mert az autó roncsai szétszóródtak.

Az utasokat pótlóbuszok szállítják Mende és Sülysáp között, az InterCity vonatok viszont kerülő útvonalon, a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalszakaszon közlekednek. Az átszállások miatt 20-50 perccel növekedhet a menetidő a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vasútvonalon.

Amint bővebb információval rendelkezünk az eset körülményeit illetően, posztunkat frissítjük.