Lezárták a Notre Dame-ot, egy rendőrt támadtak meg!

2017.06.06. 17:26

A franci sajtó szerint  egy férfi kalapáccsal támadt meg egy rendőrre a Notre-Dame közelében. Egy másik rendőr rálőtt a támadóra, akit ártalmatlanítottak.  

Vizsgálják, hogy voltak-e társai, a környéket lezárták. A  Notre Dame-ot is teljesen lezárták, így az éppen ott tartózkodók egy időre bent rekedtek. 

2015 óta rendkívüli állapotot hirdettek Párizsban a terrortámadások miatt. 

Az MTI információi szerint a megsebesült támadót, aki a katedrális előtt feküdt a földön, a mentők elvitték. Állapotáról egyelőre nem adtak hírt.

A rendőrség megerősítette: a kalapácsos férfinak nem voltak társai.

Jelenleg a helyszínen nyugalom van, a rendőrség nagy erőkkel vonult ki. 

Terrorizmusról beszélnek

A francia belügyminiszter elmondta, terrorista cselekményként kezelik a támadást, mivel a támadó azt kiabálta a rendőröknek, hogy

ezt Szíriáért kapjátok.


 A BFM hírtelevízió értesülése szerint az az algériai állampolgár, akinek a papírjait a támadó mellett megtalálták, legálisan, érvényes vízummal tartózkodott Franciaországban. 

    A támadást követően szemtanúk szerint a támadó az Iszlám Állam dzsihadista szervezet által kikiáltott "kalifátus katonájának" nevezte magát. 

 
 A cikk a fejlemények tükrében frissülni fog.

viabuzzfeed

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Lezárták a Notre Dame-ot, egy rendőrt támadtak meg!

Részleteket még nem lehet tudni,csak annyit, hogy egy férfi támadt egy posztoló rendőrre, a társa tüzet nyitott a támadóra.

5 · Jun 06, 2017 05:26pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments