Húsz percig csak azt próbálta összeszedni a bíró, melyik vádlotthoz melyik, és egyáltalán hány ügyvéd tartozik, de a gyors összesítés után rögtön el is napolta a Galambos Lajos és társai ügyében június 7-re kitűzött tárgyalást. Lagzi Lajcsi felesége és a negyedrendű vádlott ugyanis hirtelen beteg lett és nem jelent meg szerdán a Budaörsi Járásbíróságon.

A zenész a váratlan fordulat után rögtön két mini sajtótájékoztatót is tartott. Sem ügyvédei sem pedig ő nem számolt azzal, hogy a bíróság felesége – aki egyébként az ügy másodrendű vádlottja – nélkül biztosan nem kezdi el az eljárást. Pedig Lagzi Lajcsi egy percet sem aludt éjszaka és több oldalas vallomással készült, amiben pontonként cáfolta volna meg a vádakat.

Védekezése egyébként egyáltalán nem bonyolult: Galambos Lajos ugyanis nem követte el a bűncselekményt

– mondta a zenész egyik ügyvédje.

Lagzi Lajcsi szerint egyébként feleségének is mindössze annyi a bűne, hogy az ő házastársa. Ha tehette volna, rögtön ki is záratta volna az ügyből, csak ez nem feltétlenül így működik. A zenész szerint nekik is az az érdekük, hogy minél hamarabb mindent elmondhasson, mert az egész családját felőrli ez a méltatlan eljárás.

A gyerekeitől kétségek közt búcsúztak el reggel, mert ebből az épületből legutóbb bilincsbe verve vitték el őt, és a feleségét is, annak ellenére, hogy sírva kérlelte a bírónőt.

A vádirat szerint Galambos 1993-tól egyedül, majd 2000-től feleségével együtt, illegális bekötéssel áramot, vizet és gázt vételeztek szabálytalanul a mocsai ingatlanaiban, és ezzel

30 millió forintnyi villanyt, 4 millió forintnyi földgázt, valamint 16 millió forintnyi vizet használtak el fizetés nélkül.

Az ügyészség a zenészt tettestársként, üzletszerűen, jelentős érték ellen elkövetett lopással és társtettesként vesztegetéssel vádolja. Az ügynek összesen tíz vádlottja van:

  • Galambos Lajos, a felesége és a tatai apartmanház közös képviselője,
  • a IV. rendű vádlott, aki Lajcsi volt zenésztársa;
  • az a három munkás, akik jó pénzért elvégezték azokat a kiépítési, szerelési, gépi és földmunkákat, aminek köszönhetően az óraállások a nullához közeli értéken pörögtek;
  • A IX. és X. rendű vádlottak pedig az E-On Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. megbízásából ellenőrizték Lajcsiék ingatlanjait, de pénzért cserébe a valós állapottól eltérő tartalommal állították ki az ellenőrzési igazolásokat.

A bíróság a tárgyalást szeptember 27-re napolta el.