Kaszinókban verte el csalással szerzett milliót a manhattani vegán-királynő

2017.06.25. 08:08

A 44 éves Sarma Melngailis két vegán kajáldát – a Lucky Duck és a Pure Food & Wine éttermeket – üzemeltetett Manhattanben, amiket a helyi hipszter közösség oszlopos tagjai mellett olyan celebek látogattak, mint Chelsea Clinton, Alec Baldwin, Woody Harrelson és Kyle MacLachlan, de nem egészen úgy kezelte a cég pénzét, ahogy az elvárható lett volna.

Sarma Melngailis vendégkörében celebek is voltak
Sarma Melngailis vendégkörében celebek is voltak
Fotó: instagram

A csinos üzletasszony 40 ezer dollárt tartott vissza a 84 alkalmazott béréből, 840 ezer dollárral rövidítette meg a befektetőket és további 1,6 millió dollárt csapolt le az üzleti számlákról. Ezzel közel 2,5 millió dolláros, vagyis mintegy 691 millió forintos kárt okozott.

A médiában csak a vegán Bernie Madoff-ként (akit Amerika legnagyobb szélhámosai között tartanak számon) aposztrofált nő a férje, Anthony Strangis hajtotta végre a csalást. A házaspár elég nagy lábon élt a lenyúlt pénzből: 80 ezer dollárt (22 millió forintot) drága órákra, 70 ezer dollárt (19 millió forintot) európai utakra, 10 ezer dollárt (2,8 millió forintot) pedig uberes fuvarokra szórtak el. A legnagyobb tételt viszont a kaszinózás jelentette: több mint kétmillió dollárt (553 millió forintot) költöttek szerencsejátékra.

Férjével nagyszabású költekezésbe kezdtek
Férjével nagyszabású költekezésbe kezdtek
Fotó: instagram

Miután fény derült a turpisságra, a házaspár egy éven keresztül bujkált, egészen 2015 májusáig, amikor is különösen kripli módon buktak le Tennessee államban. Úgy, hogy pizzát rendeltek maguknak egy népszerű hálózattól.

Három és fél hónap börtönt kapott
Három és fél hónap börtönt kapott
Fotó: instagram

A bíróság végül mindkettőjüket bűnösnek találta. A férj már egy éve a rácsok mögött van, de most az asszony is csatlakozik hozzá, mivel három és fél hónapos börtönre ítélték. Büntetése részeként Melngailis a kárpótlást sem ússza meg, 1,5 millió dollárt (415 millió forintot) kell visszafizetnie.

Via The Daily Mail

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Kaszinókban verte el csalással szerzett milliót a manhattani vegán-királynő

Sarma Melngailis hipsztereket és celebeket látott vendégül vegán éttermeiben, miközben befektetőit és alkalmazottjait is alaposan megrövidítette.

44 · Jun 25, 2017 08:08am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments