Egy magyar férfi életét vesztette, egy magyar nő pedig súlyosan megsebesült egy csütörtöki lövöldözésben a Barcelona közelében található Vilanova i la Geltrú spanyol tengerparti település egyik bárjában – derül ki La Vanguardia című újság pénteki beszámolójából.

A napilap szerint a magyarok támadója csütörtökön kora délután lépett be a bárba. A férfi először legkevesebb két lövést adott le a 30 éves pincérre, majd a 39 éves nőt vette célba, aki egyébként a hely tulajdonosa. A fegyveres ezt követően elmenekült a helyszínről. A rendőrök azóta is nagy erőkkel keresik.

A helyi hatóságok egyelőre nem közöltek további részleteket a lövöldözésről, de kezdettől fogva hangsúlyozzák, hogy nem terrorakcióról van szó. A spanyol sajtó szerint a támadás hátterében személyes ügy állhat.

Update: A barcelonai lövöldözésben megsérült magyar állampolgár már nincs közvetlen életveszélyben, és mellette van a családja – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium péntek délután az MTI-vel. A KMM szerint a barcelonai konzul a helyszínen tartózkodik, a barcelonai főkonzulátus munkatársai pedig folyamatosan tartják a kapcsolatot a hatóságokkal, valamint minden hozzátartozóval. Az ügyben a spanyol rendőrség különleges egysége nyomoz.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Agyonlőttek egy magyar pincért Barcelona közelében

Az egyelőre ismeretlen támadó egy 39 éves magyar nőt is meglőtt, őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

3 · Jun 30, 2017 02:56pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Via MTI/La Vanguardia