A 29 éves kecskeméti férfinak komoly anyagi gondjai voltak, ezért tavaly júniusban elhatározta, hogy 

az interneten kiválaszt egy olyan prostituáltat, akinél aktus után kell fizetni, majd fizetés helyett megöli és pénzt szerez tőle.

Telefonon felvette a kapcsolatot a magát prostituáltként hirdető nővel, és megbeszéltek egy találkozót a nő kecskeméti belvárosi lakásán. A férfi annyira biztos volt a dolgában, hogy még ezen a napon közölte az ismerőseivel, hogy a tartozásait biztosan rendezni fogja.

Egyértelmű, hogy előre kitervelte a gyilkosságot

A találkozó előtt magához vett egy fémnyelű, 12 centiméter pengehosszúságú kést, és egy sporttáskában váltóruhát, kesztyűt is vitt magával. 

10 órakor felment a nő lakására, a szexuális szolgáltatást azért igénybe vette, majd amikor a nő kérte, hogy fizesse ki, ő közölte, hogy nincs pénze. A táskájából elővette kést és megfenyegette, hogy inkább a nő adjon neki pénzt. Vita alakult ki közöttük, majd a férfi befogta a nő száját, hogy ne kiabálhasson, mire a nő megharapta a férfi kezét. - közölte a részleteket a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. 

A férfi feldühödött, és a késsel közepes erővel többször nyakon szúrta a vele szemben álló nőt, aki a kezével próbált védekezni. Később a már földön fekvő nőt mellkason is szúrta.

A tettes a szúrások közben a saját kezét is több helyen elvágta, ezért a nő lakásában megmosakodott, véres pólóját kimosta, a hátizsákjába rejtette, és másik pólót vett fel. 

A nő pénztárcájában negyvenezer forintot talált, azt magával vitte. 

A főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolja a férfit, vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.