Ha ön járt már Londonban, biztosan ön is volt a Szent Pál-székesegyházban. Ez Európa 5. legnagyobb temploma, és különösen ismert hatalmas kupolájáról, amelynek belsejében található az úgynevezett Suttogó-folyosó, angolul Whispering Gallery, amit különleges akusztikájáról neveztek el. Ez a vaskorláttal ellátott körfolyosó a katedrális padlója fölött kb. 30 méterrel található, és a turisták is felmehetnek ide.

A Telegraph írja, hogy szerda délelőtt fél 11 körül az itt nézelődő turisták közül egy nő egyszercsak átesett a korláton, lezuhant a templom kövezetére és szörnyethalt. Mindezt akkor, amikor a székesegyház tele volt turistákkal, akiknek többsége szemtanújává is vált a balesetnek. Az épületet azonnal lezárták és kiürítették, de ma reggel fél nyolc óta újra látogatható. Az alábbi, korábban készült fotón jól látható fent a kupola, illetve hogy onnan hova zuhant le a nő, akiről azon kívül nem lehet többet tudni, mint hogy turista volt és a helyszínen életét vesztette.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A turisták közé esett a Suttogó-folyosóról, szörnyethalt

Baleset történt London egyik legismertebb turistalátványosságában és Európa 5. legnagyobb templomában, a Szent Pál-székesegyházban.

7 · Oct 12, 2017 11:35am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments