A CNN is megemlékezik annak a három floridai fiatalembernek az ügyéről, akiknek videója még júliusban került fel az internetre és okozott közfelháborodást. A 25 éves Michael Wenzel, a 28 éves Robert Lee Benac és a 23 éves Spencer Heintz azért áll most bíróság elé, mert meglőttek egy cápát, majd a sebesült, de még élő állatot motorcsónakjukhoz kötözve nagy sebességgel vontatták. Az egészről ráadásul videót is készítettek, amin nevetve figyelik a cápa haláltusáját. Aki úgy érzi, hogy egy ilyen felvételt látni szeretne, kattintson ide egy Youtube-videóért, de mi úgy döntöttünk, hogy nem fogjuk beágyazni ebbe a posztba, a fenti borítókép is csak egy illusztráció.

A rendőrség a közösségi médián keresztül értesült az esetről, és az internetre feltöltött videó segítségével azonosították az elkövetőket. A három fiatalember számára kétrendbeli állatkínzásért kiszabható legsúlyosabb büntetés 5 év börtön és 10 000 dollár (kb. 2,5 millió forint) pénzbüntetés. A közösségi oldalakat vizsgálva a rendőrök arra is találtak bizonyítékot, hogy a cápás eseten kívül az elkövetők aznap még egy alkalommal elkövettek állatkínzást, amely azonban kevésbé súlyos, csak szabálysértésnek minősül.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Cápát kötöttek a motorcsónakjukhoz, bíróság előtt felelnek

Három floridai férfi meglőtt egy állatot, majd csónakjukkal nagy sebességgel vontatták. Videót is csináltak szórakozásukról, ami felkerült a netre.

17 · Dec 14, 2017 02:07pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments