Megvan, kié lesz Charles Manson holtteste, a kedélyek mégsem csillapodnak

vik
2018.03.13. 11:21

Eddig három férfi küzdött körömszakadtáig azért, hogy jogot formálhasson a 83 évesen, tavaly novemberben elhalálozottszektavezér, Charles Manson holttestére. A vérszomjas küzdelemben részt vett

  • egy Michael Channels nevű férfi, aki azt állította, hogy a birtokában van Manson végakarata,
  • Matthew Robert Lentz, aki Manson fiának vallja magát és
  • Jason Freeman, aki állítólag Manson unokája.

Mivel egyikük sem volt képes hiteles dokumentumokkal alátámasztani az állításaikat, ezért nem volt könnyű a döntés, hogy végül kinek ítéljék meg a holttestet. Aztán nagy nehezen mégis Jason Freeman mellett határozott a bíróság, ezzel ugyanakkor még mindig nem ért véget a viszálykodás, írja a TMZ

GettyImages-515323178

Michael Brunner, a Manson-család egyik tagja ugyanis nemrégiben olyan dokumentációkat nyújtott be a bíróságra, amelyek erősen megkérdőjelezik Jason Freeman azon állítását, hogy ő Charles Manson vérszerinti unokája. Brunner azt is hangsúlyozza, hogy Freeman felszólításra sem volt hajlandó DNS-tesznek alávetni magát, ami a férfi szerint több mint gyanús. 

A TMZ legutóbbi cikke szerint ő is harcol a szektavezér holttestéért, azt viszont nem tisztázzák, hogy ez ugyanaz a Michael-e, akiről már volt szó (és akit eddig Channels vezetéknéven emlegettek), vagy egy másik. (Ha ő egy negyedik személy, akkor kijelenthetjük, hogy indokolatlanul sok M-betűs férfi tart igényt Manson testére, de ezen lépjünk túl, nem lényeges.)

Egyébként nyilvánvalóan nem csupán kegyeleti okokból megy a harc Mansonért, sokkal inkább pénzügyi indokok állnak a háttérben. Azzal ugyanis, hogy valaki megszerzi a rendelkezési jogot a férfi holtteste felett, azt a lehetőséget is megkapja, hogy a későbbiekben ő döntsön a képeinek és nevének használatáról, amit, lássuk be, nem lenne nehéz pénzre váltani.