A Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt, jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő B. László feloldotta ügyvédéjét a titoktartás alól, így az a Blikknek tolmácsolta volt ügyfele nézőpontját az esettel kapcsolatban. 

A férfi azt mondja, hogy azért ment Fanni lakására 2017. november 20-án, mert annak épp nem volt munkája, ezért fel akarta venni a cégébe, hogy állami támogatást kapjon utána. Brodmann Péter ügyvéd szerint ebből egyenesen az következik, hogy 

a férfinak sokkal többet ért a lány élve, mint holtan. 

B. László hozzáteszi, hogy amikor megérkezett Fannihoz, ő alélt állapotban, feltehetően valamiféle kábítószer hatása alatt állhatott. A gyanúsított ekkor ahelyett, hogy a mentőket vagy a rendőröket hívta volna fel, egy ismerős tanácsára egy megadott helyre vitte őt. Ekkor vette fel a térfigyelő kamera is, amint az autójába teszi a lányt. Miután a megbeszélt helyszínen átadta Fannit egy ismerősnek, elutazott Siófokra.

Az ügyvéd szerint még az is benne van a pakliban, hogy Novozánszki Fanni még életben van. 

Ha mindez igaz, akkor viszont nem tudni, hogy kerül a képbe az a bizonyos kötél. Az előzményekről egyébkéntitt olvashat bővebben.