Tegnap mi is beszámoltunk arról, hogy Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosát, B. Lászlót poligráfos hazugságvizsgálatnak vetették alá, amin a férfi megbukott.

A volt ügyvédje azt állítja, a rendőrök nem szakszerűen jártak el a védencével kapcsolatban, így a vizsgálat egyértelműen hamis képet ad róla.

A hatóság nem várta ki az előírásnak megfelelő időt, így sokkal korábban csinálták meg a műszeres kérdezz-feleleket, mint az javasolt. Ezért természetesen a válaszok sem tekinthetőek pontosnak

- mondta el a Blikknek Brodmann Péter. 

A lány családjának ügyvédje, Lichy József ennek épp az ellenkezőjét gondolja. 

A Blikk elbeszélgetett néhány szakértővel, akik egy csomó olyan precedens említettek, amelyek arra mutatnak, hogy valakit úgy is el tud ítélni a bíróság, hogy soha nem találnak rá a meggyilkolt személy holttestére. Eszerint B. László mondhat vagy hallgathat el bármit, a bíróság elegendőnek találhatja a bizonyítékok mennyiségét és milyenségét ahhoz, hogy elítélje a férfit.

Ilyen ügyeknél nagyon sok múlik a bírón, hogy az elétárt bizonyítékokat elfogadja-e, mint egy zárt logikai láncolatot, amelyből nem következhet más, mint hogy az a bizonyos személy követte el a gyilkosságot

– mondta el a lapnak a valaha életvédelmi nyomozóként dolgozó Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredes.