A fél éve eltűnt lány holtteste még mindig nincs meg, de a rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben. Az biztos, hogy nem Novozánszki Fanni testrészeit találták meg a Fertő-tóban.

A Bors most megtudott pár dolgot a lány meggyilkolásával vádolt férfi poligráf vizsgálatáról. A Novozánszki család ügyvédje elárulta, hogy amikor a feltételezett tettest arról kérdezték, hogy hol van a lány holtteste, földön, vízen, levegőben, akkor a víznél jobban bejelzett a műszer. Az ügyvéd szerint ez visszaigazolta, hogy hetekkel korábban miért kezdték el megint nagy erőkkel keresni a Dunában a lány holttestét. Ugyanakkor előállt még két lehetséges forgatókönyvvel is Novozánszki Fanni testének hollétét illetően.

De azt sem tartja kizártnak, hogy a test egy elhagyatott kútban van.

Az ügyvéd szerint az is elképzelhető, hogy:

A feltételezett gyilkos éjjel fogott egy ácskapcsot és egy sötét mellékutcában, ahol nincs kamera, felemelte a 40 ezer budapesti aknafedél közül az egyiket, és belecsúsztatta a lányt, majd visszazárta azt. Ha ez így történt, Fanni teste belekerült egy 600 km hosszú, tekergős rendszer áramlásába és ott kering valahol.

De azt sem tartja kizártnak, hogy a test egy elhagyatott kútban legyen valahol. 

(Bors)