Van egy Puerto Vallarta nevű település Mexikó nyugati partján. Egy elég különleges bűncselekmény-sorozat kezdődött itt szeptember utolsó hetében: eddig több, mint tíz férfit találtak, akik meztelenre lettek vetkőztetve és így pucéran egy lámpaoszlophoz kötözték őket. Mindannyiuknak egy R betűt nyírtak a hajába.

Nincs pontos magyarázat arra, hogy miért csinálhatja valaki ezt, de a legvalószínűbb magyarázatnak az tűnik, hogy az R betű a rata, azaz patkány szóra utal, amit az itteni szlengben a tolvajokra is szoktak használni. A kikötözött férfiak fenekén látott kisebb sérülésekből úgy tűnik, hogy meg is verték őket, ezért lehet, hogy egy önjelölt igazságosztó lépett akcióba, aki vagy túl sok szuperhősfilmet nézett, vagy elégedetlen a rendőrség munkájával. Előfordulhat azonban az is, hogy helyi bandák közötti leszámolásról van szó.

Az áldozatoktól maguktól semmit sem sikerült megtudniuk a hatóságoknak. Egyikük sem volt hajlandó együttműködni, egyikük sem mondott semmit az intézkedő rendőröknek arról, hogy kik tették ezt velük és miért. Egyvalaki fogta magát és elszaladt, amint kiszabadították, és egyvalaki annyit árult el, hogy ismeretlen férfiak egyszercsak elvitték otthonról egy farmra, ahol megverték, aztán meztelenül és egy lámpaoszlophoz kötve otthagyták az utcán, de ez nagyjából annyi, amennyi a körülményekből egyébként is nyilvánvaló.

Az esetről az alábbi tévétudósítás készült.

Ezt a hírt az Oddity Central oldalán olvashatja el angolul, az eredeti forrás azonban egy Informador nevű mexikói lap.