Allison Mack 2001-től 2011-ig volt a Smallville nevű sorozat szereplője, most 36 éves, és egy NXIVM nevű önsegítő szervezettel kapcsolatban került be ő a hírekbe először 2010-ben. 2017-re nyilvánossá váltak az első vádak, hogy ez inkább egy szexszekta, mint önsegítő szervezet, Allison Mack ugyanebben az évben házasodott össze Nicki Clyne színésznővel a Battlestar Galactica című sorozatból. Macket tavaly letartóztatták emberkereskedelemért és prostitúció elősegítéséért.

Mint kiderült, az NXIVM feje egy Keith Raniere nevű férfi volt, aki a szektába elsősorban Mack által beszervezett nőket szexrabszolgaként tartotta, testükre ráégették Raniere és Mack monogramját, és kompromittáló videókkal zsarolták a beszervezetteket, hogy maradjanak a szektában. Az Indexen részletesebben is olvashat az esetről.

A TMZ adja most hírül, hogy megkezdődött a tárgyalás, aminek következményeként az egykori színésznőre akár 40 év börtön is várhat. Mack zsarolás és bűnszövetségben elkövetett zsarolás vádjaiban vallotta magát bűnösnek, az emberkereskedelem vádját azonban ezek szerint nem ismerte be. A következőt mondta a bíróságon, zokogva:

Teljes felelősséget kell vállalnom a tetteimért. Nagyon sajnálom, hogy ilyen szerepet játszottam ebben az ügyben. Bocsánatot kérek a családomtól és az összes jó embertől, akiknek ártottam azzal, hogy rossz tanácsra hallgatva megfogadtam Keith Raniere tanításait.

Az alábbi videót készítette valaki arról, ahogy Mack érkezik a bíróságra, és nem válaszol az odakiabált kérdésekre.

(Az oldal tetején látható borítókép 2006-ban készült Allison Mackről.)