A Kuna-ügyként elhíresült per vádlottjaként kell majd megjelennie. A Fővárosi főügyészség különösen nagy hátrányt okozó költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja Kuna Tibor kommunikációs vállalkozót, aki milliárdos megbízásokat zsebelt be. Az ügynek 62 vádlottja van, köztük a 10. helyen szerepel Berki Krisztián neve. Ő úgy kötődik az ügyhöz, hogy a korábbi, Bk Movie Star nevet viselő filmes és produkciós cégen keresztül fiktív számlákat fogadott be, amikből 6,2 milliárd forint értékű adócsalást hoztak össze. Ebből az összegből 7 millió forintnyi károkozás köthető Berki nevéhez.

A focistából lett vállalkozó, médiaszemélyiség azt nyilatkozta, hogy ő csak beosztott volt abban a cégben, amit most összekötöttek a Kuna-üggyel.

Én lepődtem meg a legjobban, amikor kiderült, hogy a céges partnerek közül akadtak olyanok, amelyekkel az adóhatóságnak problémái adódtak

Berki ügyvédje még azt is elmondta, hogy védence bűncselekményt szándékosan nem követett el, és tisztázni fogja magát a bíróságon.

(Story)