Vizsgálatot tartanak Karanbir Cheema szokatlan halálesetének ügyében. A London nyugati részében 2017-ben bekövetkezett tragikus baleset során halálos allergiás reakciót váltott ki egy sajtdarab, amivel a fiatal fiút megdobta egyik iskolatársa. 

Karanbir Cheema szeretett focizni és karateórákra is járt, de nem volt felhőtlen az élete.

Rengeteg mindenre volt allergiás, például a sajtra is, de ezen kívül a tojásra és a mogyoróra is.

Ezt osztálytársai is tudták, de a tragédia idején nem figyeltek erre. Talán nem is sejtették, milyen végzetes következménye lehet annak, hogy játszanak az étellel. 2017 júniusában Karanbir Cheema éppen ebédelt, amikor egy tanuló hozzávágott egy sajtdarabot, ettől pedig azonnal anafilaxiás sokkot kapott. Az igazgatói irodában rögtön kapott gyógyszert a durva allergiás reakcióra, de már nem tudtak neki segíteni és kómába esett. A fiatal fiút kórházba kellett szállítani, és kevesebb, mint két hét múlva elhunyt. 

A Yahoo News most azt írja, hogy jelenleg folyik a vizsgálat a haláleset kapcsán. A 13 éves fiú azon osztálytársa, aki odaadta a sajtot barátjának a dobálózáshoz, azt mondta, hogy tudta, hogy Karanbir Cheemának tejallergiája van, de azzal nem volt tisztában, hogy a sajt az tejtermék.

Azt hitte, lázas lesz vagy kiütéses, nem azt, hogy az életébe kerül.

Amúgy a dobálózó, most 15 éves tanulónak szokása volt ételeket hajigálni, például banánhéjat. Ő úgy nyilatkozott az ügyben, hogy nem tudott iskolatársa allergiájáról, de amikor a fiú a dobás után közölte vele, bocsánatot kért tőle. A bírósági meghallgatáson egy válaszfal mögül tett vallomást, és a következőt mondta:

Nem akartam neki rosszat. Nagyon sajnálom, bocsánatot kérek azért, amit tettem.

Karanbir Cheema az alábbi képen édesanyjával látható, akinek tanúvallomása szerint a fia iskolába induláskor teljesen egészséges volt azon a napon. A bírósági eljárás még folytatódik.