Nem sokan kelnek fel élve, miután egy medve rájuk támad, a 35 éves Nyikolaj Irgitnek azonban sikerült – írja a Mirror.

A vadászként tevékenykedő Irgit éppen az erdőket járta, amikor a semmiből hirtelen nekirontott egy hatalmas medve. Az állat feltehetőleg éhes volt, ugyanis a férfi elmondása szerint meg akarta őt enni.

Először belemart a karomba, aztán a fejemet vette célba. Nem karmolt meg, mert meg akart enni. Nem volt nálam semmilyen fegyver, amivel megvédhettem volna magam. Ösztönösen összeszorítottam a fogaimat, mire a medve szörnyű üvöltésbe kezdett és visszavonult az erdőbe. Akkor azt hittem, a saját ajkam darabkái vannak a számban

– mondta a férfi, amikor visszaemlékezett a traumára.

Elmondása szerint kihúzta a szájából a medve nyelvét, amiről egy pillanatra azt hitte, hogy vagy a saját ajka egy darabja, vagy a nyelve.

Sokkos állapotban indult haza, ahol aztán tajtékzó felesége várta. Az asszony nagyon dühös volt, amiért férje ilyen veszélybe sodorta magát, és könnyekben tört ki, miután megtudta a részleteket.

Irgit egy hónapot töltött kórházban. A homlokán lévő sérülés gyógyulásához bőrtranszplantációra volt szükség, amit a férfi karjából vettek le. Nemrég végre hazamehetett a családjához, azonban az otthonát még nem hagyhatja el, mert újabb kezelések várnak rá.

A férfit egyébként hősként ünneplik Oroszország-szerte. Bár mondhatni olcsón megúszta, a sebeket élete végéig viselni fogja.